Overslaan en naar de inhoud gaan

Beddeleem breidde zijn HQ uit met een unieke showroom

Ledennieuws
  Steven Imschoot
  23 February 2022
Beddeleem breidde zijn HQ uit met een unieke showroom

Voor een klasse 8 totaalafwerkingsbedrijf en fabrikant mag het wat meer zijn. Het voorbije jaar friste ons lidbedrijf uit Nazareth de kantoren op en kwam er een volledig nieuwe verdieping bij. 'Daar ontvangen we sinds eind 2021 onze klanten', vertelt Jochen Daneels, co-CEO van Beddeleem.

New way of working

'We hadden extra kantoorruimte nodig om de groei van ons bedrijf te ondersteunen', opent Jochen Daneels. 'De oplossing lag voor de hand: een extra verdieping, want daar was het gebouw gelukkig al op voorzien. In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling om van de nieuwe verdieping klassieke kantoorruimte te maken.'

'Na een werkplekstudie met het Brusselse architectenbureau Colliers, dat zich eerder al over de tekentafel had gebogen voor de bijkomende verdieping, zijn we daar toch van afgestapt en gegaan voor de new way of working met flexplekken en open werkplaatsen op de bestaande verdiepingen. Hierdoor konden we op de nieuwe verdieping een showroom en vergaderruimtes inrichten.'

Beddeleem breidde zijn HQ uit met een unieke showroom

Natuurelementen

Voor de materialen- en kleurenkeuzes vormden enkele interne specialisten van Beddeleem een tandem met Bruno Meert, architect bij Colliers. 'Dat was een heel fijne samenwerking,' herinnert Jochen Daneels zich, 'want het was uiteraard vanzelfsprekend dat we als fabrikant ons gamma zouden verwerken in het nieuwe design. Zo kozen we onder andere voor onze showroom voor onze eigen JB COOL plafondeilanden waarmee kan verwarmd én gekoeld worden.'

Verder is het gebouw in vier thema’s opgedeeld waarbij elke verdieping voor één van de vier natuurelementen staat.

'Elke verdieping heeft haar eigen unieke stijl door het gebruik van andere types wanden of plafonds, door te spelen met verschillende vloerbekleding en met verschillende kleurencombinaties bij de finale inrichting. Als onafhankelijk totaalinrichter laten wij onze klanten op deze manier inspiratie opdoen en illustreren wij ook de verschillende mogelijkheden in afwerkingsgraad.'

(Foto's © Beddeleem)

(1) De benedenverdieping kreeg een industriële look, zonder de huiselijkheid te verliezen, (2) (3) Alle reeds bestaande verdiepingen kregen een make-over (4) De medewerkers bij Beddeleem hebben een prachtig uitzicht op de Papelenvijver (5) Beddeleem richtte twee statige vergaderzalen in op de nieuwe verdieping (6) De JB QBE biedt de gewenste afzondering in een open kantoorlandschap (7) (8) Op elke verdieping organiseerde Beddeleem gezellige eetplaatsen met kitchenette voor de medewerkers (Foto's © Beddeleem)

beddeleem.be 


Binnenkort lees je meer over het hoofdkantoor van Beddeleem in de maarteditie van ons ledenmagazine.

Wil je ook een recent project voorstellen in De Oost-Vlaamse Aannemer? Laat het ons weten via het contactformulier.

Gerelateerde artikels