Werken in het buitenland: belangrijke wijzigingen

Ondernemersadvies
  19 May 2022
Werken in het buitenland: belangrijke wijzigingen

Wie regelmatig werken uitvoert in het buitenland kan gebruikmaken van de One Stop Shop-regeling.

Sinds 1 juli 2021 kan je als bedrijf gebruikmaken van de One Stop Shop-regeling (OSS).

Wat?

Sinds 1 juli 2021 vervangt de applicatie OSS of One Stop Shop (éénloketsysteem) de applicatie MOSS (Mini-One Stop Shop) en kan ze worden gebruikt voor de aangifte van alle belastbare verrichtingen onder de nieuwe OSS-regelingen.

Concreet, wanneer een Belgische onderneming werken in onroerende staat uitvoert voor een particulier in een andere EU-lidstaat, zij een factuur kan opmaken met het lokaal btw-tarief zónder daarvoor nog een lokaal btw-nummer te moeten aanvragen.

Hoe?

De onderneming moet zich vooraf registreren voor OSS via Intervat, de applicatie van de Belgische FOD Financiën om btw-aangiften in te te dienen: https://financien.belgium.be/nl/E-services/Intervat/oss

Geactualiseerde nota's

De Vlaamse Confederatie Bouw stelt hun geactualiseerde nota's, met betrekking tot het uitvoeren van werken in Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, ter beschikking van haar leden. U kan deze opvragen via Marnix Van Kerckvoorde.

Ontdek meer over het ondernemersadvies dat de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen biedt aan haar leden.

Naar het ondernemersadvies