Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkranen blijven vrijdag om 14:34 1 minuut stil

Persbericht
  Steven Imschoot
  23 June 2021
Minuut stilte naar aanleiding van ongeval Antwerpen-Zuid

De Confederatie Bouw, haar gewest- en lokale confederaties, en groeperingen waaronder VBA roepen alle bouwbedrijven op om morgen de bouwkranen om 14u34 1 minuut stil te houden. Daarmee wil de sector nogmaals haar medeleven betuigen met de doden en gewonden van het tragisch ongeval op Antwerpen-Zuid vorige week vrijdag.

Morgen, vrijdag 25 juni, om 14:34 - exact 1 week na het bijzonder jammerlijke ongeval in Antwerpen - zouden alle bouwkranen 1 minuut stil moeten blijven.

Die oproep komt van de Confederatie Bouw, de gewestconfederaties en de lokale confederaties, en de groeperingen van de Confederatie Bouw, waaronder VBA (Vereniging van Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken). Op die manier willen de werkgeversorganisaties uit de bouw klaar en duidelijk onderstrepen dat elk werfongeval er één te veel is.

De symbolische actie om de kranen morgen om 14:34 1 minuut stil te houden, moet gezien worden als een teken van rouw

Ondertussen blijft het afwachten naar de resultaten van het onderzoek en naar de oorzaak van dit tragisch ongeval om te zien welke acties ondernomen kunnen worden om dit te vermijden in de toekomst. De symbolische actie om de kranen morgen om 14:34 1 minuut stil te houden, moet gezien worden als een teken van rouw. Iedereen in de sector is diep geschokt door het bijzonder jammerlijk ongeval dat zich vorige week op Antwerpen-Zuid voordeed.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: 'De bouw, die vandaag in diepe droefenis is gehuld, doet al heel veel om de veiligheid te verhogen. We gaan hier verder op inzetten in de toekomst, want elk ongeval is er één te veel.'